Fit TV

V našich videích se věnujeme problematice běžného stravování. Seznamujeme s potencionálně škodlivými látkami v potravinách, ukazujeme kde se vyskytují a proč se jim vyhnout nebo alespoň omezit jejich konzumaci. Dále pro Vás připravujeme jednoduché recepty, díky kterým se přesvědčíte, že to jde zdravěji a zvládnete to i Vy!

V tomto dílu se podíváme na to, čím se barví některé potraviny. Tématem jsou potravinářská barviva.

V tomto dílu se zaměříme na látky, které se používají jako konzervanty a stabilizátory mnoha potravinách, především v uzeninách a masných výrobcích. Jsou to dusitany.

V tomto dílu se podíváme na látky, které se používají jako náhražka cukru. Tématem jsou náhradní sladidla.

V tomto dílu najdete informace o dochucovadle používaném v mnoha potravinách a především v mnoha restauracích. Pojďme se společně podívat na Glutamát.